Tegels vormen de basis van iedere badkamer. Daarbij heb je de keuze uit verschillende formaten en kleuren. Welke vloertegels en wandtegels je kiest is een persoonlijke keuze, maar er komt natuurlijk nog veelmeer kijken bij het kopen van nieuwe tegels.

Tegels vormen de sfeermakers in de badkamer

In de badkamer vind je niet alleen tegels op de vloer, maar vaak ook op de wand. Tegels zijn sfeer bepalend doordat ze de badkamer kleiner of juist groter kunnen laten lijken. Verder is het de trend om voor bijzondere tegels in debadkamer te gaan. Zo zijn de patchwork tegels ook weer helemaal terug van weggeweest. Deze tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Zo kun je eenvoudig een Portugese of Marokkaanse sfeer in je badkamer creëren.Maar hou rekening met de grootte van je badkamer, aangezien je niet wilt dat het te druk wordt qua patroon.

Tegels in diverse formaten

Tegels voor de badkamer zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Welke je kiest is afhankelijk van wat je leuk vindt. Maar het is wel goed om rekening te houden met de grootte van je badkamer. Wanneer je kleine tegels in de badkamer plaatst zul je merken dat de ruimte optisch kleiner oogt. Je kunt er ook voor kiezen om met kleine tegeltjes de ombouw van het toilet te accentueren. Vind je grote tegels mooier? Dat scheelt je een hoop voegwerk,maar hou er rekening mee dat je hierdoor meer zult moeten slijpen en snijden. Dit komt doordat grote tegels nu eenmaal lastig te plaatsen zijn rondomleidingen, afvoeren en andere obstakels. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om kleine en grote tegels met elkaar te combineren. Hierdoor krijg je een unieke uitstraling.

Tegels onderhoud

Je wilt natuurlijk tegels in de badkamer die helemaal volgens je eigen smaak zijn. Daarnaast wil je ze uiteraard gemakkelijk kunnen schoonmaken. Want de meeste mensen zijn nu eenmaal niet zo dol op poetsen. Hou rekening met de kleur van de tegels. Witte tegels zorgen ervoor dat vieze vlekken van onder andere zeepresten duidelijk zichtbaar zijn. Op donkere tegels zoals zwart zul je sneller een kalkaanslag zien.

Comments are disabled.