houten vloer

Heb je een nieuwe vloer gelegd of laten leggen, dan wil je die vloer natuurlijk zo lang mogelijk in goede staat houden. Zeker als het een parketvloer, vinyl of laminaat betreft, kan de vloer kwetsbaar zijn en is deze krasgevoelig. Maar hoe kun je dit soort vloeren goed beschermen? De beste tips om dat slim te doen, vind je hieronder!

Gebruik meubilair met meubelwielen

Door meubelwielen onder je meubels aan te brengen, zoals onder de tafel, kasten en onder stoelen, voorkom je dat er met meubels over de vloer geschoven wordt. Met meubelwielen van WielenOutlet ben je verzekerd van kwalitatief uitstekende wielen voor elk type meubilair. Wil je meubels verplaatsen, zoals een tafel of stoel, dan hoef je er niet mee te schuiven en rol je het meubelstuk gewoon via de meubelwielen van WielenOutlet veilig opzij, zonder dat er krassen op de vloer komen.

Plaats viltjes onder de poten van meubels

Naast het gebruik van meubelwielen van WielenOutlet kun je jouw vloer ook beschermen door beschermende viltjes onder het meubilair te plaatsen. Dit is met name handig bij logge tafels en bijvoorbeeld dressoirs en boekenkasten.

Heb je een houten vloeren en laminaat? Zorg voor goed onderhoud!

Parketvloeren, laminaat en andere soorten houten vloeren, evenals vinyl, zijn vloersoorten die je goed moet onderhouden. Afhankelijk van het type vloer is het raadzaam om de juiste onderhoudsmiddelen in te zetten, zoals boenwas, olie, hardwax of een toepasselijke laksoort. Verder is het van belang om een houten vloer regelmatig schoon te maken met een dweil of deze te stofzuigen. Zo voorkom je dat achterblijvende zanddeeltjes krassen en beschadigingen in het vloeroppervlakte veroorzaken.

Pas op met speelgoed

Als je kinderen hebt, herken je het vast wel: na een uurtje of langer spelen ligt er verspreid over de vloer allerlei speelgoed van je kids. Bepaalde soorten speelgoed kunnen de vloer echter flink beschadigen. Denk hierbij aan speelgoedautootjes, een loopfietsje of verf. Leer daarom je kinderen aan om hun speelgoed liever op een tafel of bureau te gebruiken, in plaats van ze op de vloer te laten spelen. Zo voorkom je preventief veel schade aan het oppervlakte van je vloer.

Comments are disabled.