Tot een aantal jaar terug paste men in de particuliere woning nog voornamelijk traditionele vloeren toe, zoals een laminaatvloer of een tegelvloer bijvoorbeeld. Meer dan de helft van de vloeren in Nederlandse huishoudens zijn gemaakt van hout. Hout biedt echter een aantal nadelen en die kunt u oplossen door te kiezen voor een andere soort vloer.

De nadelen van een houten vloer

Hoewel de meeste Nederlandse huishoudens een houten vloer hebben zeg ik niet veel over de kwaliteit van een houten vloer. Hout kan wel heel lang goed blijven waar dit ligt ook aan de manier waarop u het onderhoud. Wanneer er beschadigingen optreden dan is het bovendien niet eenvoudig om een houten vloer te herstellen. Het grootste voordeel van een houten vloer is eigenlijk de prijs, hout is voldoende beschikbaar en daardoor is de prijs van een houten vloer lager dan van iedere andere soort vloer.

Voordeel in huis halen met een gietvloer

Zoals al even kort genoemd, biedt een gegoten vloer diverse voordelen ten opzichte van de traditionele houten vloer. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze vloer gegoten en dat zorgt ervoor dat er geen naden en randjes ontstaan. Dit zijn vaak een bron van ergernis omdat er vuil tussen kan ontstaan. Dat is met de gietvloer niet het geval dus kunt u de ondergrond veel beter schoonhouden. Een gietvloer is daarnaast veel steviger en het loopt niet snel beschadigingen op waardoor u er veel langer gebruik van kunt maken.

De prijs van een gietvloer valt eigenlijk best mee

Op het eerste gezicht lijkt de prijs van een gegoten vloer misschien best hoog maar als je het spreidt over de jaren dan valt het eigenlijk best mee. Feit is namelijk dat u veel langer gebruik kunt maken van een gegoten vloer dan van een traditionele houten vloer die u misschien om de paar jaar moet vervangen. Maak daarom een slimme keuze voor de toekomst en kies een gietvloer!

Comments are disabled.