visgraat allevloer

Het proces van het maken van een PVC-visgraat vloer is erg ingewikkeld. Het is gemaakt in secties, die vervolgens aan elkaar worden gelijmd en geschroefd. Het proces duurt maximaal twee dagen, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp.

Wat is een PVC-vloer?

Een PVC-vloer wordt meestal in drie delen gemaakt: de rug, de bedrukte filmlaag en de toplaag. Deze worden aan elkaar gelijmd en geschroefd om ervoor te zorgen dat de naden sterk genoeg zijn om de druk van zware voorwerpen, zoals meubels, te weerstaan.

De verschillende onderdelen van een PVC vloer zijn dus de rug, de bedrukte filmlaag en de toplaag. De rug van een PVC vloer kan bestaan uit zuiver PVC of PVC met andere gerecyclede materialen. Het is een erg belangrijke laag. Deze laag zorgt namelijk voor de stabiliteit van de vloer. De tweede laag is de filmlaag met bedrukking. Deze zorgt voor het design van de vloer. Deze laag zorgt voor de natuurlijke houtuitstraling. Tot slot de toplaag. Deze laag zorgt voor de bescherming van slijtage. De laag is meestal 0,3 mm dik. Daarnaast kan je in deze laag ook een bepaalde structuur aanbrengen. Hierdoor kan je de vloer laten aanvoelen als een echte houten vloer.

Waarom is een visgraat vloer van PVC geschikt?

Visgraat Vloeren zijn een van de meest populaire vloersoorten ter wereld. Het is gemaakt door houten stroken in een haaks patroon te plaatsen. De afwisselende richting van de planken en hun verschillende hoeken zorgen ervoor dat geen twee lamellen ooit perfect evenwijdig zijn. Normaal gesproken is het erg intensief om een vloer van hout in een visgraatpatroon te leggen. Het werd oorspronkelijk alleen met hout gedaan. De planken moesten allemaal in dezelfde lengte worden gezaagd en daarna aan elkaar worden gelijmd. Door een visgraat vloer van PVC te maken verlicht je deze klus enorm. De speciale delen zijn al geschikt om in een visgraatpatroon te leggen. Het is daarom makkelijker om de vloer te leggen. Een ander voordeel is dat je PVC kan laten voelen als echt hout. Ook de uitstraling is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Een visgraat PVC vloer is daarom een erg geschikte keuze voor een nieuwe vloer!

Zelf een visgraatvloer leggen

Als je op zoek bent naar een nieuwe look voor je huis, dan is het leggen van een visgraatvloer misschien wel iets voor jou! Het leggen van uw eigen visgraatvloer is misschien een populair doe-het-zelf-project, maar het vereist enige expertise om goed te doen. Sommige visgraat vloeren zijn voorzien van een makkelijk kliksysteem. Dit maakt het leggen een stuk eenvoudiger. Er zijn verschillende kliksystemen en starterspakketten die het leggen vereenvoudigen. Als doe-het-zelf niet jouw sterkste punt is, zijn er genoeg professionals die deze klus voor je kunnen doen.

Comments are disabled.