Wat je nog niet wist over het coaten van je garagevloer

Wil jij de levensduur van de vloer in jouw garage zo lang mogelijk verlengen? Dan kan vloercoating een uitkomst bieden. Nu denk je misschien, dat kan ik toch helemaal niet zelf? Nou, zelf garagevloer coating aanbrengen is niet lastig, iedereen kan het. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het coaten van je garagevloer, zodat jij straks ook zelf aan de slag kunt gaan. 

Waarom zou ik mijn garagevloer coaten?

Het coaten van je garagevloer is van groot belang om je huidige (betonnen) vloer te beschermen tegen het binnendringen van vloeistoffen, vuil en vocht. Daarnaast doet een coating ook veel goeds voor de uitstraling, omdat het zorgt voor een schone, nette en aantrekkelijke afwerking van de garagevloer. De coating maakt de vloer duurzaam en geschikt voor intensief gebruik, wat met name voor een garagevloer van belang is. Door onze garagevloercoating wordt je betonnen vloer slijtvast, sterk en bestand tegen vloeistoffen. Krassen, vlekken en slijtage zullen minder snel voorkomen. Bovendien is een gecoate vloer makkelijker te onderhouden dan een niet-gecoate vloer. 

Wanneer is het beste moment om mijn garagevloer te coaten?

Je kunt je garagevloer op elk moment coaten, zolang de temperatuur boven de 5 graden Celsius ligt. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de huidige staat van de ondergrond. Als de garagevloer momenteel niet voldoende absorbeert, is het raadzaam om een hechtprimer te gebruiken. Deze primer is volledig uitgehard binnen 8 dagen en kan na 16 uur overschilderd worden. Deze speciale hechtprimer is geschikt voor gladde en niet-poreuze ondergronden zoals nieuw gevlinderd beton en tegels. Bovendien moet de vloer droog en vrij van stof zijn, en eventuele scheuren dienen vooraf afgedicht te worden.

Wat heb ik nodig om mijn garagevloer te coaten?

Om je garagevloer te coaten, zijn er een aantal benodigdheden die je nodig hebt. Kies allereerst een geschikte garagevloercoating die past bij jouw behoeften en de vereisten van de vloer. Er zijn verschillende soorten coatings beschikbaar, zoals epoxycoatings of polyurethaancoatings. Zorg ervoor dat je het juiste product kiest voor jouw type vloer. Vraag je je af waar je vloercoating kan bestellen? Klik dan op de link. Als de ondergrond van je garagevloer niet goed absorberend is, kan het nodig zijn om een hechtprimer te gebruiken voordat je de coating aanbrengt.  Let op, Het is essentieel om de garagevloer grondig te reinigen voordat je de coating aanbrengt. Draag ook altijd beschermende kleding en handschoenen. 

Hoe kan ik mijn garagevloer coaten?

Voor gebruik moet de coating intensief geroerd worden tot één massa. Dit kun je het beste doen met een elektrische menger. Voeg de verharder geleidelijk toe aan het basismateriaal tijdens het roeren en meng minimaal 3 minuten door elkaar tot een egale kleur is ontstaan. Je kunt de coating aanbrengen met een kwast of airless spuit, maar ook gewoon met een verfroller.

Stap 1: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vrij van opstijgend grondvocht is. De kwaliteit van de ondergrond is essentieel voor het eindresultaat. Controleer of er hechtprimer nodig is voordat je begint.

Stap 2: Roer de vloercoating grondig door tot een homogene consistentie, bij voorkeur met behulp van een elektrische menger op een lage snelheid.

Stap 3: Voeg de verharder geleidelijk toe aan het basismateriaal terwijl je blijft roeren. Meng de twee componenten minimaal 3 minuten totdat er een egale kleur ontstaat.

Stap 4: Breng de coating gelijkmatig en in dunne lagen aan met een kwast, verfroller of airless spuit, afhankelijk van je voorkeur en de aanbevelingen van de fabrikant.

Stap 5: Laat de coating ongeveer 24 uur drogen. Zorg ervoor dat de behandelde vloer gedurende deze tijd niet wordt betreden of belast.

Stap 6: Indien nodig, breng een tweede laag aan volgens dezelfde procedure als de eerste laag. Laat de coating opnieuw volledig drogen.

Comments are disabled.